modafinil vs armodafinil

Modafinil versus Armodafinil – Vergelijking

Modafinil versus armodafinil – deze vraag wordt gesteld door mensen die hun geheugen en concentratie willen verbeteren. Om de kennis te verbreden, is het de moeite waard om na te gaan wat de verschillen tussen beide zijn en of die er überhaupt zijn en of een van de medicijnen om de een of andere reden ‘beter’ kan worden genoemd dan de andere. Deze informatie is beschikbaar in de volgende paragrafen.

Eerste – structuur

Modafinil wordt beschreven als een racemische verbinding, wat betekent dat het actieve ingrediënt twee chemische structuren heeft. Misschien is dit verrassende informatie voor mensen die niet dagelijks aan scheikunde worden blootgesteld. Om het echter te visualiseren, kijk je gewoon naar de even delen van het lichaam, zoals de voeten. Theoretisch zien ze er hetzelfde uit: hetzelfde aantal tenen, hakken, middenvoetsbeentjes, ze passen perfect bij elkaar wanneer ze worden samengevoegd. Ze onderscheiden zich echter door de rechter- en linkerkant.

Dit is ook het geval met chemicaliën en ze worden enantiomeren genoemd. In de context van modafinil worden ze beschreven als (S) – (+) – modafinil en (R) – (-) modafinil. Ten tweede van Armodafini wordt het “zuivere enantiomeer” genoemd omdat het slechts één van de genoemde enantiomeren bevat, het modafinil (R) – (-) enantiomeer.

Ten tweede – de effecten van modafinil en armodafinil

Over het algemeen hebben zowel modafinil als armodafinil identieke effecten, d.w.z. beide worden voor hetzelfde doel gebruikt. Ze verschillen echter in de manier waarop ze werken en het lichaam beïnvloeden.
Allereerst treden de eerste effecten van het nemen van een middel in de loop van de tijd in een ander tempo op. Armodafinil bereikt de hoogst vereiste effecten na 2 uur en neemt vervolgens af.

Modafinil werkt gewoonlijk ongeveer 4 uur in het lichaam voordat het zijn maximale effecten bereikt, en nog eens 2 of 3 uur voordat ze beginnen af ​​te nemen. Wat betreft de totale behandeltijd is armodafinil iets langer (18 uur) dan modafinil (niet meer dan 16 uur).
Zoals bijna elk medicijn, kunnen de beschreven werkzame stoffen ook mogelijke bijwerkingen hebben. Voor mod- en armodafinil zijn de bijwerkingen hetzelfde, maar met verschillende incidentie. Modafinil veroorzaakt bijvoorbeeld vaker bijwerkingen zoals hoofdpijn en misselijkheid dan het andere medicijn. In plaats daarvan wordt armodafinil gekenmerkt door meer gerapporteerde slapeloosheid en angst.

Variant keuze

Zoals u kunt zien, is het antwoord op de vraag welk medicijn beter is niet duidelijk. Elk van de stoffen heeft vergelijkbare parameters ondanks structurele verschillen. De onderzoeken lieten ook geen afwijkingen zien in de kwaliteit van het handelen.

Het enige dat overblijft, is de vraag te overwegen hoe snel de stof effect moet hebben. Alles hier is een kwestie van individuele keuze, maar mensen die de snelste resultaten willen, moeten armodafinil kiezen; mensen die betere resultaten willen behalen, moeten kiezen voor modafinil. Bovendien zullen degenen voor wie prijs een belangrijk probleem is, zeker naar modafinil grijpen, en Armodafinil zal meer geschikt zijn voor mensen die de sterkste resultaten willen behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *